Un studiu realizat pe 2.000 de copii și profesori la o școală din statul german din Saxonia a găsit printre ei foarte puțini anticorpi coronavirus, ceea ce sugerează că școlile și tinerii nu joacă un rol la fel de mare în transmitere, cum s-a temut anterior.
Studiul a fost realizat în mai de către Facultatea de Medicină din TU Dresda și Spitalul Universitar Carl Gustav Carus, iar rezultatele primei faze de test au fost lansate luni, transmite Telegrah.co.uk.
Rezultatele au arătat că din 2.045 de probe de sânge colectate de la studenți și profesori din 13 școli secundare din regiune, doar 12 probe au descoperit că conțin anticorpi împotriva Covid-19.
Testele au fost efectuate în mai multe școli unde s-au cunoscut focare de virus, iar 24 dintre participanți au avut cel puțin un caz de coronavirus confirmat în gospodăria lor. Cu toate acestea, doar unul dintre cei 24 de participanți s-a dovedit a avea anticorpi, a menționat studiul.
Este cel mai mare studiu din Germania până în prezent și a fost realizat după ce țara a redeschis școlile după blocare, cu scopul de a evalua câți studenți și profesori poartă anticorpi împotriva virusului și modul în care răspândirea acestuia se schimbă în timp.
Rezultatele au arătat că „dinamica răspândirii virusului a fost supraestimată”, au spus universitățile, adăugând că studiul a sugerat că școlile nu au devenit „hotspot” coronavirus după redeschidere, așa cum se temuse.
„Numerele oferă informații despre starea actuală de imunitate a cadrelor didactice și a studenților … (și) oferă indicii importante cu privire la modul în care operațiunile școlare pot continua după vacanța de vară”, a declarat Facultatea de Medicină din TU Dresda, într-o declarație, luni.
″ Cazurile de coronavirus au fost confirmate în trei dintre școlile examinate. Cu toate acestea, anticorpii peste medie nu au fost detectabili în rândul profesorilor și studenților instituțiilor în cauză, ceea ce sugerează că școlile nu s-au transformat în hotspoturi ”, se arată în comunicat.
Profesorul Reinhard Berner, director al Clinicii și Policlinicii pentru Pediatrie și Medicină Adolescentă a Spitalului Universitar Carl Gustav Carus, a declarat că studiul a sugerat că copiii nu au răspândit virusul atât cât s-a crezut.